dijous, 1 d’octubre del 2009

Més coses sobre el documental "Home"

"Home" ens ensenya, amb crítica i ganes de fer pensar, que tot allò que fem té repercussió sobre el medi que ens envolta, la relació entre l'ésser humà i la natura.


La pàgina oficial del projecte "Home" on es pot veure el vídeo en varis idiomes:


http://www.youtube.com/homeproject


Enllaços (links) a Viquipèdia en:  rus i en anglès



La música de "Home":



Altres temes de l'autor Armand Amar:




El documental comença amb la visió evolutiva de la Terra, i per tant també de la vida, començant per una terra deserta de éssers vius, les primitives aparicions d'aquests fins al sorgiment de la humanitat i la seva expansió; començant per l'aparició de l'agricultura (control humà sobre la natura), l'explicació del present fins a arribar a les prediccions sobre el futur de la Terra i de la humanitat. Acaba amb una visió optimista i anomena totes aquelles alternatives que s'estan portant a terme i es podrien portar per a millorar la vida dels humans en aquesta illa anomenada Terra.
El documental ens vol fer reflexionar de que al ritme que creix la humanitat sempre ens veurem amb el problema de la insostenibilitat, la sobre-població, la devastació, etc. Però el que està clar és que el nostre model de vida és injust i insostenible, i sobretot: millorable.
El documental conté unes frases que ens diuen moltes coses:
"El 20% de la humanitat consumeix el 80% dels recursos del planeta"
"Les despeses militars mundials són 12 cops superiors a les ajudes al desenvolupament"
"Mil milions de persones pateixen fam"
"Cada any desapareixen 13 milions d'hectàrees de bosc"

"Més del 50% dels cereals comercialitzats al món es destina a l'alimentació del bestiar i a la fabricació de biocombustibles"

"Les tres quartes parts dels recursos pesquers estan exhaurits, els falta poc o es comencen a exhaurir"

Documental "Home". La nostra llar, la llar de tots

Hem vist el documental de producció francesa "Home" i dirigit per Yann Arthus-Bertrand de l'any 2009. Està compost quasi totalment per preses aèries de diversos llocs de la Terra. Mostra la diversitat de la vida a la Terra i com se suposa que la humanitat està posant en perill l'equilibri ecològic del planeta. El film fou llançat simultàniament el 5 de juny de 2009 a cinemes de tot el món, en DVD, a la televisió, i a YouTube.
Hem de fer una petita exposició d'algun dels temes o problemes que planteja el documental i realitzar un treball sobre el que ens comenta d'aquests problemes i acompanyar-ho de fotografies interessants que ens il·lustrin sobre la problemàtica. Us animo a realitzar-ho el millor possible.