divendres, 29 d’abril del 2011

Què és un bé? La diferència entre els béns de consum i els béns de producció

Un bé:

1 Allò que és útil i bo per a una persona o per a un grup i que procura un avantatge, una utilitat, una satisfacció, una felicitat, un benestar, etc : busca el teu i el dels altres .



Els béns econòmics o béns escassos per oposició als béns lliures, són aquells que s'adquireixen al mercat pagant per això un preu. És a dir, béns materials i immaterials que posseeixen valor econòmic i per tant susceptible de ser *valuados en termes monetaris. En aquest sentit, el terme bé és utilitzat per nomenar coses que són útils a els qui les usen o posseeixen. En l'àmbit del mercat, els béns són coses i mercaderies que s'intercanvien i que tenen alguna demanda per part de persones o organitzacions que consideren que reben un benefici en obtenir-los.

Los bienes económicos o bienes escasos por oposición a los bienes libres, son aquellos que se adquieren en el mercado pagando por ello un precio. Es decir, bienes materiales e inmateriales que poseen valor económico y por ende susceptible de ser valuados en términos monetarios. En este sentido, el término bien es utilizado para nombrar cosas que son útiles a quienes las usan o poseen. En el ámbito del mercado, los bienes son cosas y mercancías que se intercambian y que tienen alguna demanda por parte de personas u organizaciones que consideran que reciben un beneficio al obtenerlos.